Prenosive laboratorije

Italijanska kompanija MICROGATE  u svom portfoliu proizvoda ima dva integrisana rešenja, jedno za evaluaciju sportskih performansi, a drugu za praćenje rehabilitacije kod povreda. Oba sistema su prenosiva i sastoje se iz više uređaja koji komuniciraju međusobno.Imaju prilagođene izveštaje na osnovu unapred definisanih protokola, čime se značajno štedi vreme i poboljšava se upotrebljivost dobijenih podataka.

Details

Metabolička testiranja

Testiranje metabolizma tokom fizičkog vežbanja ima široku primenu u sportu i rekreaciji zbog velikog broja podataka koje generiše. Postoji više razloga za sprovođenje metaboličkih testiranja sportista, kao što su:

merenje submaksimalne i maksimalne potrošnje kiseonika tokom aerobnih aktivnosti,
ocena izdržljivosti i stepena adaptacije na trening namenjen poboljšanju performansi, i
praćenje vrste izvora energije (masti i/ili ugljeni hidrati) koji se koristi tokom vežbanje i treninga, što je posebno značajno kod programa redukcije telesne težine.

Details

Procena telesnog sastava

Postoji mnogo različitih tehnika koje se mogu koristiti za procenu telesne kompozicije, od kojih svaka ima svoje dobre i loše strane. Navešćemo najčešće metode koji se koriste za procenu telesne kompozicije u vrhunskom sportu. Trenutno ne postoji način za direktno i adekvatno merenje telesne kompozicije kod živih ljudi; sve metode procene su predviđanja, čija tačnost varira u zavisnosti od karakteristika sportista i određenih metoda

Details