Jednostavno i praktično praćenje funkcionalnog stanja lokomotornog sistema

MICROGATE Gyko

GyKo omogućava objektivno procenjivanje i praćenje funkcionalnog stanja zglobova i mišića tokom faza rehabilitacije kao i tokom treninga određenog segmenta lokomotornog sistema.

GyKo poseduje vrhunski interfejs i algoritame koji omogućavaju brzu i tačnu analizu u situacijama kao što su povreda, tokom faze oporavka ili ako osoba želi da poboljša i prati napredak svojih performansi tokom treninga.
 
  • Analiza hoda i trčanja je jedna od najčešće korišćenih opcija za utvrđivanje poremećaja nervnog i/ili mišićno-skeletnog sistema. Pomoću Optojump Next i OptoGait sistema mogu se proceniti prostorno-vremenski parametri hoda i izolovati pojedine faze koraka, i na taj način tačno opisati lokomotorne osobenosti donjeg dela tela. GyKo, smešten u područje ispod lopatice, pričvršćene pomoću specijalne naramenice, omogućava integrisanje podataka izmerenih na zemlji sa kinematikom trupa kako bi dobili tačne informacije o stabilnosti i koordinaciji gornjeg dela tela. Kretanje trupa se analizira u svakoj fazi koraka i pomoću naprednih algoritama, procenjuju se specifični parametri koji opisuju koordinaciju tokom rotacije trupa kao i stabilnost hoda
  • Analiza skoka, posebno analiza vertikalnih skokova, široko je korišćena metoda za procenu snage mišića donjih ekstremiteta. OptoJump Next se koristi za merenje glavnih karakteristika skoka, leta i vremena kontakta. GyKo smešten u blizini centra mase posebnim pojasom, omogućava obogaćivanje vremenskih podataka raznim informacijama o dinamici skoka. Moguće je direktno izmeriti snagu donjih ekstremiteta i koristeći odgovarajuće algoritme, dobiti podatke koji se odnose na fazu ekscentrične i koncentrične kontrakcije.
  • Analiza držanja tela  koristi se često za procenu stabilnosti i ravnoteže osobe u stojećem stavu. GyKo postavljen na trup ili mesto težišta pruža važne informacije o gibanju tela i putem odgovarajućih protokola omogućava procenu relativnog doprinosa različitih komponenata posturalnog sistema. Jednostavno i brzo dobijaju se brojni indeksi koji se odnose na projekciju težišta tela na tlo.

Brza identifikacija posturalnog statusa

GyKo se koristi za utvrđivanje nedostataka u držanju tela, posturalnih problema ili asimetrije

Važan alat kod povreda

Koristan u sprečavanju relapsa i komplikacija nakon povrede uz periodičnu proveru efikasnosti tretmana

Analiza hoda, trčanja i skokova

GyKo se lako povezuje sa Optojump Next ili OptoGait sistemom kako bi se dobio potpuniji opis kretanja

Fleksibilnost i adaptabilnost

Omogućava izvođenje više ili manje složenih motoričkih radnji; može se koristiti napolju i na bilo kojoj površini (npr. trava, pesak, nestabilne platforme).

Dodatna oprema

GyKo se koristii za različite segmente tela uz upotrebu različitih dodataka, poput karličnog pojasa, prsluka, dva pojasa različitih veličina za gornje i donje udove i magnetnog nosača koji se može pričvrstiti na tegove.

Korisnici

Personalni i kondicioni treneri
Fizioterapeuti
Specijalisti fizikalne medicine
Istraživači u oblasti sportskih nauka

Softver

GyKo koristiti softver GyKo RePower, čiji je centralni deo podeljen na dva dela, Rehab i Power. Softver za rehabilitaciju (Rehab) primenjuje protokole za procenu i praćenje funkcionalnosti zglobova i mišića tokom rehabilitacije određenog segmenta mišićno-skeletnog sistema. Softver za trening (Power) se koristi za monitoring snage mišića tokom treninga u cilju optimizacije performansi.

Specifikacija

Merenja ubrzanja do 16G
Merenja ugaone brzine do 2000 ° / s
Frekvencija snimanje 1000 Hz
.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Post comment